Bothúzás – Deli Tamás éremszerzésre készül a Mr. Olympián

Készült2022-12-10

Bothúzás – Deli Tamás éremszerzésre készül a Mr. Olympián

Deli Tamásért is szoríthatunk a Las Vegas-i viadalon! A sportág hazai kiválósága, egyben „motorja”, hétfőn indul Amerikába, ahol dobogóesélyesként kezdi meg a küzdelmeket.

A Magyar Bothúzó Egyesület elnökeként is tevékenykedő sportember Véró Alex-szel készült fel a Mr. Olympiára, ám végül úgy néz ki, hogy egyedül fog versenyezni a tengerentúlon.

„Alex sajnos megsérült, ennek ellenére minden bizonnyal kiutazik velem. Nagy kár, hiszen ő is remek formában volt. Úgy érzem minden összeállt a felkészülésemet illetően, és bízom abban, hogy dobogóra tudok állni majd Las Vegasban” – mondta Deli Tamás, aki korábban Arnold Classicot és Európa Kupát is nyert, emellett világkupa érmes, és többszörös magyar bajnok.

A kiváló versenyző a 95 kilósok között versenyez Las Vegasban. A Mr. Olympia eredetileg profi testépítő verseny, de az utóbbi években több sportág is megmutathatja magát a rangos eseményen.

A bothúzás egy olyan küzdősport, amelyben nincs kontakt. Ősi jakut sportágról van szó, melynek népszerűsége az egyszerűségében rejlik. A két küzdő fél egymással szemben ülve helyezkedik el, egy botba kapaszkodnak, és az nyer, aki áthúzza ellenfelét a saját térfelére, vagy elveszi a másiktól a botot.

Forrás, fotó: Deli Tamás/Bányász Árpád