Az éremtáblázat harmadik helyén a magyar sárkányhajó válogatott

Készült2024-07-05

Az éremtáblázat harmadik helyén a magyar sárkányhajó válogatott

Csütörtökön kezdetét vette a Prága melletti racicei versenypályán a 15. EDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Európa-bajnokság, ahol a magyar küldöttség - a 18 nemzett között - az egyik legnagyobb létszámmal, 188 fővel képviseli hazánkat. A válogatott kitűnő versenyzéssel - 6 arany, 5 ezüst, 1 bronz éremmel - mutatkozott be a kontinensbajnokság első napján, az 1000 és 500 méteres távok versenyszámaiban.  

 

A 15. EDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Európa-bajnokságon, csütörtökön a legfiatalabbak indították a győzelmek sorát. Már az első versenyszámot arannyal zárta nagy hajóban a Junior A korosztály Mix legénysége. Töretlen erejüket mutatva a második számban, 500 méteren is győzedelmeskedtek. Az U24-es korosztály kis hajóval állt a rajtvonalhoz 500 méteren, amelyet követően szintén a legfényesebb érem került a nyakukba.

Első helyen értek célba kis hajóban a Senior B korosztály evezősei, akik 1000 méteren Mix és Open divíziókban egyaránt kiemelkedően szerepeltek. A Senior A kategóriában sportolóink mindkét távot követően ezüst éremmet ünnepelhettek a nagy hajós, Mix legénységek között. 

A "király kategóriában" premierjeink folyamatos fejlődést mutatva, nagy hajóban, Mix divízióban 1000 méteren bronz, 500 méteren ezüstérmesek lettek.

A magyar válogatott legtapasztaltabb, azaz a Senior C Open legénysége míg nagy hajóban éppen csak lecsúszott a dobogóról, addig kis hajóban, Mix felállásban ezüstérmesek lettek. 

Gratulálunk sportolóinknak és legalább ilyen sikeres versenyzést kívánunk nekik a bajnokság hátralevő részére!

Pénteken a 2000 m-es versenyeket rendezik, melyben a magyarok specialisták. Ezen a távon, hosszú évek óta Európa egyik legeredményesebb nemzete vagyunk. Bízunk az eredményes folytatásban.

 

Az érmek korosztályonként:

 

1000 m
Jun A Mix standard 1.
Sen B Mix standard 1.
Sen B Női standard 1.
Sen A Mix standard 2.
Sen B Open standard 2.
Prem Mix  standard 3.
Sen C Open standard 4.

500 m
Jun A Mix standard 1.
U24 Mix small 1.
Sen B Mix standard 1.
Prem Mix standard 2.
Sen A Mix standard 2.
Sen C Mix small 2.

Összesített eredmény: 

6 db 1. Hely
5 db 2. Hely
1 db 3. Hely
1 db 4. Hely