Átadták az MTK küzdősportcentrumát

Készült2022-09-23

Átadták az MTK küzdősportcentrumát

Modern, háromszintes centrumot kaptak Zuglóban a karatésok és a cselgáncsozók.

Megnyitották az MTK Budapest küzdősportcentrumát. A zuglói Lantos Mihály Sportközpontban az érintett sportágak képviseletében dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke emlékeztetett: sok hasonlóan színvonalas sportlétesítmény került átadásra Magyarországon az elmúlt években, ebben most kifejezetten két küzdősportág talál otthonra.

Kovács Antal, olimpiai és világbajnok cselgáncsozó, a sportági szövetség alelnökeként elmondta: nagyon fontos, hogy egy ilyen küzdősportos létesítménynek szellemisége, légköre is legyen, ami meghatározó szerepet tölt be a szakmai munkában, és megítélése szerint a zuglói "egy ilyen hely lesz" – áll az MTI tudósításában.

Deutsch Tamás klubelnök a megnyitón köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részt vettek a létesítmény "megalkotásában", úgy annak tervezési, mint a kivitelezési fázisában. Hozzátette: a magyar sport jelenében és jövőjében - más sportágakkal egyetemben - nemcsak eredményessége, hanem hazai ismertsége és háttere révén is meghatározó cselgáncs, valamint karate európai színvonalú bázissal gazdagodott.

A háromszintes, 2700 négyzetméteres létesítmény 1,2 milliárd forintból épült meg. A földszint a judosoké, az emelet a karatékáké, öltözőkkel, szertárral, raktárral és a küzdőtérrel. A földszinten található még a közösen használható, több mint 200 négyzetméteres konditerem. A harmadik szinten iroda, mosoda és a gépészet kapott helyet. Utóbbival kapcsolatban kiemelték, hogy az megfelel a modern technológiai elvárásoknak.

Fotó: MTK