Aranyakkal és sikerekkel tarkított hétvége

Készült2022-09-26

Aranyakkal és sikerekkel tarkított hétvége

Világbajnoki és Európa-bajnoki aranyaranyak, érmek, futam- és összetett győzelmek, nevezési és pályarekordok záporoztak a hétvégén a sportágainknál.

Kiss Norbi négyszeres Európa-bajnok! Fantasztikus idényt hagy a háta mögött a Révész Racing Team és versenyzője, hiszen 14 időmérőből 13-szor szerzett pole pozíciót, illetve 12 alkalommal győzött (és még hátra van az idényzáró). A kiváló kamionos a FIA ETRC Európa-bajnokság pontversenyében a Le Mans-i első hellyel behozhatatlan előnyre tett szert, így már az utolsó futam előtt Eb-győztesnek tarthatja magát. Gratulálunk az NVESZ Év Sportolójának és csapatának!

Ugyancsak sikeres hétvégét tudhat maga mögött Krepcsik Áron és Kovács Zsombor a FIA Central European Zone gokart-versenysorozatban. Előbbi a Junior kategóriában a 16. helyről indulva nyerte meg az utolsó fordulót és szerezte meg a bajnoki címet, ami azt jelenti, hogy ott lehet a novemberi világdöntőn Portimaóban. Zsombor a Senior kategóriában lett összetett bajnok, Zsebő Marcell pedig Miniben ért el második helyet.

Aranyeső az I. Masters Feeder Horgász Világbajnokságon! A spanyolországi Guadiana-folyón megrendezett vb-re ütős csapattal érkeztünk, hiszen több csapat- és egyéni vb-címmel rendelkező versenyzőnk utazott Méridába. A feeder horgászat ma a legnépszerűbb horgászati módszer, a masters kategória pedig az 55 év feletti korosztály versenyét takarja. Az első alkalommal megrendezett eseményen, nemzeti válogatottunk elbírta az esélyesség terhét, így mindkét versenynapon az élen tudott végezni. A csapat tagjai: Szénási Béla kapitány, Bakó Péter másodkapitány, Barna Szilárd csapatvezető; Ambrus Tibor, Erdei Attila, Horváth Gy. Gábor, Papp József versenyzők; Kocsis László, Lőrincz Dénes, Tóth Szilvia segítők. Egyéniben Ambrus Tibor hibátlan horgászattal lett első, míg Papp József kevesebb fogott súly okán maradt le az ezüstről.

Itthon is nagyüzem volt a horgászsportban! Szegeden a Rendőr Horgász Európa Bajnokságon a Donkó Rajmund, Furkó Kálmán dr., Horváth Béla, Lakatos Sándor és Tímár Károly alkotta nemzeti együttes ezüstérmes lett, a regionális csapatok versenyében a magyaroké lett az arany- és az ezüstérem, míg az egyéni versenyben Tímár Károly második, Karádi Ferenc pedig harmadik helyezést ért el. Kaposváron a XXII. Pontyfogó Világbajnokság minden idők legnagyobb, 28 nemzetet felvonultató mezőnyével került megrendezésre. A magyarok itt a kilencedikek lettek.

Vb-sikerek a raffa szakágban! A Magyar Golyósportok Szövetségének tájékoztatása szerint a római U18-as világbajnokságon remekeltek a magyar fiatalok. Rácz Lili lány egyéniben - elképesztő bravúrokat bemutatva - a 3. helyen zárt (üröm az örömben, hogy Lili döntős szereplése mindössze 1 ponton múlott), fiú párosban és lány precíziós dobásban pedig negyeddöntős helyezést értünk el.

Száz fő fölötti mezőny, rekordszámú nevezés az Open kategóriában és repkedő mínuszok a HUN Footgolf Trophy Tour hétvégi fordulójában. Nem az időjárás volt ilyen kegyetlen, hanem a footgolfosok voltak kiváló formában a lakiteleki Nimród Footgolf Parkban, hiszen csak rengeteg mínusszal lehetett a dobogóra érni. Németh Gábornak -16-ra sikerült letornáznia a teljesen átalakított pálya rekordját. A mögötte végző Lengyel Béla a szenior első helyet is begyűjtötte. A hölgyeknél is mínuszos eredménnyel, Ujvári Izabella nyert, a junioroknál -8-al Sipőcz Artúr lett a győztes. A magyar bajnokságból két forduló van hátra, ezt egy hétvégén rendezik meg.

Ugyan a szellemi sportok egyetemi-világbajnoksága nem ezen a hétvégén zajlott, hanem 12-17. között, ám mivel nem esett szó róla, mindenképpen érdemes visszatekinteni. Terbe Julianna, a TF hallgatója az elmúlt tizenöt év legjobb eredményét érte el Antwerpenben, két negyedik helyet szerzett.

A Pécsi VSK pétánque szakosztálya is részt vett a PVSK sportnapján, melyet a sportkör az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola tanulóinak szervezett. Az eseményen más sportágak mellett a pétanque-nak is óriási sikere volt, több száz tanuló próbálta ki a francia eredetű golyójátékot.