Aerobik vb: Két ezüst- és négy bronzérem az utánpótlásnál

Készült2021-05-23

Aerobik vb: Két ezüst- és négy bronzérem az utánpótlásnál

Aerobik vb: Két ezüst- és négy bronzérem az utánpótlásnál

Remekelt a magyar aerobik utánpótlás válogatott, összesen hat érmet – négy bronzot és két ezüstöt – szerzett a Bakuban megrendezett aerobik utánpótlás világbajnokságon, női egyéni, trió, csoport és aerodance kategóriákban.

A bakui aerobik utánpótlás világbajnokság zárónapján a kategóriák fináléit rendezték, ahol összesen 11 magyar egység volt érdekelt. A 12-14 éves (Age Group 1) nők egyéni fináléjában Bányász Viktória 18.600 ponttal a 6., Menyhárt Melissza 18.500-zal a 8. pozícóban zárt. A csoportok versenyében a Menyhárt Melissza, Bányász Viktória, Kiss Jázmin, Görgényi Eszter, Rasó Enikő összeállítású magyar egység 18.550 pontot kapott, amely a dobogó legalsó fokára volt elegendő. A trióknál a Bányász Viktória, Kiss Jázmin, Menyhárt Melissza hármas 18.600 ponttal bronzérmet nyert, a másik – Moldvai Mira, Nádudvari Milla, Pintér Szonja alkotta – egység a hatodik helyen (17.950) zárt.

A 15-17 éveseknél (Age Group 2) a döntők sorát a triók kezdték, ahol két magyar egység is szerepelt. A selejtezőkből hetedikként bejutó Mikulecz András, Csitkovics Fanni és Fejér Fruzsina 19.400 ponttal bronzérmet szerzett, míg Kovács Vivien, Szilágyi Lívia, Szücs Janka hármasa a 6. (18.850) helyen fejezte be a versenyt. Aerodance-ben a Görgényi Ilona, Kovács Vivien, Szilágyi Lívia, Szücs Janka, Balogh Gréta, György Renáta alkotta hatosfogat megismételte selejtezőbeli pontszámát (17.200), amely ezúttal bronzérmet ért.

A női egyéni kategóriában Görgényi Ilona fantasztikus gyakorlatot bemutatva 20.100 ponttal a második lett. Mikulecz András 19.900 ponttal ötödikként végzett az egyéni férfi kategóriában. A csoportok versenyében a Poscher Bálint, Mikulecz András, Csitkovics Fanni, Nádudvari Patrik, Fejér Fruzsina összeállítású egység első helyen kvalifikálta magát a fináléba, ott az oroszok azonban jobbnak bizonyultak, így a 19.675 pontszám a második helyre volt elegendő. A mieink ezzel történelmet írtak, hiszen ebben a korcsoportban eddig még nem szereztünk érmet.

A magyar fiatalok ezzel teljesítették a szakvezetés elvárását, hiszen a cél az éremszerzés volt az utánpótlás vb-n.

Sipos Mónika, edző: Sporttörténelmi sikert arattunk azzal, hogy junior csoportban érmet tudtunk szerezni eddig ilyenre még nem volt példa a sportág hazai történetében. Ezzel együtt tényleg mindenkire nagyon nagyon büszkék vagyunk.