Aerobik: Megfiatalított válogatott kovácsolódik

Készült2023-02-09

Aerobik: Megfiatalított válogatott kovácsolódik

Komoly generációváltás történt az aerobikosoknál. A birminghami Világjátékokon részt vett keret tagjainak nagyrésze visszavonult – tudtuk meg Sinkó Andreától, a Magyar Torna Szövetség aerobik szakágának vezetőségi tagjától, aki nemzetközi bíró és a válogatott egyik edzője is egyben.

Lőcsei Zoltán és Ákoshegyi Dóra maradt, ha szabad így fogalmazni, az aranycsapatból. Közben már javában zajlik a felkészülés az idei szezonra, hiszen sokat nem pihenhetünk. Az év fő versenye a novemberi antalyai Európa-bajnokság lesz. Jövőre pedig már ismét kvalifikációs vb áll előttünk” – sorolta Sinkó Andrea, aki egyébként a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnökségi tagjaként is tevékenykedik.

Ákoshegyi Dóra és Lőcsei Zoltán mellé Mikulecz András, Fejér Fruzsina és Csitkovics Fanni érkezett az aerobik csoportba – mindhárman tehetséges fiatalok, aki többször is bizonyítottak már a junior versenyek során.

„A csoport koreográfiáját a Világjátékok-győztes, világ- és Európa-bajnok Bali Dániel készítette el. Párosban Mikulecz András és Fejér Fruzsina kap lehetőséget, míg a trió, valamint az aerodance csoport összerakása még folyamatban van” – összegzett a kiváló szakember.

Bányász Árpád