Aerobik: bizonytalan versenynaptár

Készült2021-03-12

Aerobik: bizonytalan versenynaptár

Aerobik: bizonytalan versenynaptár

Két Világkupát már törölni kellett az aerobikosok versenynaptárából, a Magyar Kupát pedig április 10-11-re halasztották, amelynek megtartásáról a napokban döntenek – erről Varga-Réfi Eszter, a PSN Zrt. aerobik szakosztályának vezetőedzője, az aerobik szakág vezetőségi tagja számolt be.

Az előzetes tervek szerint a 2021-es esztendő két Világkupával és a Magyar Kupa két fordulójával indult volna, az első félév csúcsversenyének pedig a májusi világbajnokságot szánták, de a Covid19 harmadik hulláma és az azt követő intézkedéscsomag alaposan átírta a forgatókönyvet. A Vk japán és portugál állomását törölték a menetrendből, az MK-t (amelynek még nem biztos a megrendezése) pedig áprilisra halasztották. A májusi bakui vb egyelőre biztosnak tűnik, de Varga-Réfi Eszter szerint a jelenlegi helyzetben ezt sem lehet száz százalékra venni. Hozzátette, a Magyarországon jelenleg is érvényben lévő szabályozások szerencsére nem befolyásolják a sportolók felkészülését, akik a tervezett ütemben haladnak a gyakorlataikkal, hogy a világbajnokságra csúcsformába kerüljenek, ami már csak a miatt is nagy jelentőséggel bír, mert egyben kvalifikáció is lesz a 2022-re csúsztatott Világjátékokra.

A versenyzők állapotát illetően a szakember hozzátette, bár lelkesen és szorgalmasan dolgoznak, a többség 2019 második fele óta nem versenyzett, emiatt fontos lenne, hogy minél előbb részt vegyenek különböző viadalokon.

Varga-Réfi Eszter, aerobik szakág vezetőségi tagja: Most már nagy szükség lenne a versenyekre, azt látom a sportolóinkon, hogy jelen pillanatban ez nagyon hiányzik számukra. Azt tudom mondani, ha a Magyar Kupa, illetve a világbajnokság megrendezésre kerülne az év első felében, akkor egy vállalható évet tudhatnánk magunk mögött. Ha ezek létrejönnek, akkor mondhatom, hogy nem kaptunk nagy pofonokat, ha már 2020-as esztendőt túléltük.