A WDF World Masters először Magyarországon: A darts világ legrangosabb eseménye Budapesten

Készült2024-09-20

A WDF World Masters először Magyarországon: A darts világ legrangosabb eseménye Budapesten

2024-ben Magyarország először ad otthont a WDF World Masters darts világeseménynek, amely a sportág egyik legnagyobb múlttal rendelkező versenye. Az első alkalommal 1974-ben megrendezett tornát azóta szinte kizárólag Angliában tartották, csupán a 2022-es hollandiai az eddigi kivétel. A sportág rajongói idén Budapesten követhetik figyelemmel a világ legjobb játékosainak összecsapásait.

A WDF World Masters nemcsak a darts egyik legpatinásabb eseménye, de a legtöbb nemzetet és legnagyobb résztvevőszámot felvonultató torna is. A versenyre WDF tornagyőzelemmel vagy országonkénti szabadkártyával lehetett kvalifikálni. Októberben mintegy 70 országból érkeznek majd a versenyzők, hogy megmérettessék magukat ezen a presztízsértékű viadalon a magyar fővárosban.

 

A verseny programja

A WDF World Masters nem csupán a felnőtt versenyzők számára nyújt izgalmakat, hiszen a torna keretében több kísérőverseny is zajlik majd. A World Open néven futó Gold kategóriás verseny például nemcsak ranglistapontok szerzésére ad lehetőséget, hanem egyenesen kvalifikációt is nyújthat a lakeside-i világbajnokságra. Emellett a World Championship Qualifier is megrendezésre kerül, amelyen 4-4 férfi és női versenyző szerezhet indulási jogot az év végi világbajnokságra.

 

A versenynaptárban külön figyelmet érdemel az ifjúsági világbajnokság, amelynek első szakasza szintén Budapesten zajlik majd. A lányok esetében a döntőkig, míg a fiúknál a legjobb négyig játsszák le a mérkőzéseket, a végső összecsapásokra pedig a felnőtt világbajnokság keretében, Lakeside-ban kerül majd sor.

 

Kísérőesemények és további versenyek

A World Masters rendezvénnyel egy időben az IDF soft ranking verseny és a soft Hungarian Open is helyet kap, melyen további 300 versenyzőt vesz majd rész közel 20 országból. Ezek az események különleges lehetőséget biztosítanak mind a hazai, mind a nemzetközi darts közösség számára, hogy összemérhessék tudásukat és tapasztalatokat szerezzenek a világ legjobb játékosaitól.

 

Jegyinformációk

A World Masters szombati nap elődöntőire és döntőire jegyeket a Brodway Jegyiroda oldalán lehet vásárolni, míg a vasárnapi World Open és World Championship Qualifier selejtezői ingyenesen lesznek látogathatók a nagyközönség számára. A versenysorozat izgalmas pillanatai garantáltan maradandó élményt nyújtanak a résztvevőknek és a nézőknek egyaránt.

 

Programterv:

·         október 9–10.: World Masters WDF Platina Tournament Round-robin

·         október 11.: World Open WDF Gold Tournament

·         október 12.: World Masters WDF Platina Tournament Semi-final & Final

·         október 13.: World Championship Qualifier

Az események október 9-én 11:00 órakor kezdődnek, a további napokon pedig 10:00 órakor indulnak a mérkőzések.

 

A WDF World Masters 2024-es rendezése mérföldkő Magyarország számára, hiszen először nyílik lehetőség arra, hogy ilyen rangos darts versenyt láthassunk hazai pályán. Az esemény nemcsak a sportolókat, hanem a hazai darts közösséget is inspirálja, és remek lehetőség arra, hogy nemzetközi szinten is megmutassuk hazánk vendégszeretetét és elhivatottságát a sport iránt.