A hétvége röviden: A horgászok vb-n, a pétanque-sok Eb-n, a tekések nemzetközi kupákban bizonyíthatnak

Készült2022-10-06

A hétvége röviden: A horgászok vb-n, a pétanque-sok Eb-n, a tekések nemzetközi kupákban bizonyíthatnak

Ahogy azt megszokhatták, ezen a hétvégén is számos sportágunk versenyzői szállnak harcba a vb- és Eb-érmekért, nemzetközi, illetve hazai sikerekért.

Megkezdődött Csehországban a XIII. Csónakos Pergető Horgász Világbajnokság. Mészöly Sándor kapitány, Varga Pál másodkapitány, Rigó Alex csapatvezető, Mérten András-Enzsöl Gábor, Bosánszky Péter-Gégény Viktor, Deák Ferenc-Hipszki Róbert versenyzők képviselik Magyarországot a vb-n. Sportdiplomáciai siker, hogy Varga Pál verseny-, Rigó Alex nemzetközi bíróként is részt vesz az eseményen. Friss hírekért, eredményekért kövessék a MOHOSZ Fb-oldalát.

Tizenkét fős csapattal utazott a magyar pétanque küldöttség a Palma de Mallorcán zajló Ifjúsági és Reménységek Európa-bajnokságra. A színeinket három együttes képviseli: az ifjúsági lány, az ifjúsági fiú és a reménységek lánycsapat. A napi eredményekről itt tájékozódhatnak.

Rangadókkal melegítettek a tekézők a nemzetközi kupákra, amelyek ezen héten szombaton zárulnak. Tekintsünk vissza a Positive Adamsky Szuperliga 5. fordulójára, ahol két nagyágyú csapott össze. A Zengő Alföld Szegedi TE és a Zalaegerszegi TK is hibátlan mérleggel lépett pályára a Tisza-parton, a találkozót pedig végül a szegediek nyerték meg 6-2-re. A nőknél az Ipartechnika Győr SE a Ferencvárost látta vendégül. A zöld-fehér rangadó a vendégek győzelmével ért véget, miután a Fradi 5-3-ra győzött. A folytatásban a nemzetközi kupákra koncentrálnak élcsapataink. A világ- és Európa-kupát Münchenben rendezik meg, míg az NBC Kupának Kolozsvár ad otthont. Mindhárom eseményen szurkolhatunk magyar csapatoknak, a világkupán részt vesz a Zalaegerszegi TK férfi csapata, valamint a nőknél a Győr. Az Európa-kupa küzdelmeiben a férfiaknál a Szegedért, a nőknél pedig a Fradiért szoríthatunk. Az NBC Kupán indul a Répcelaki SE, és a Szentgotthárdi VSE csapata a férfi mezőnyben, a nőknél pedig a ZTE-ZÁÉV TK együttese gurít. 

A Német Lábtoll-labda Szövetség (DFFB) október 6-tól október 8-ig Hagenben rendezi a 16. German Open nemzetközi versenyt. A Magyar Lábtoll-labda Szövetség Tehetséges fiatal lábtoll-labdázók részvétele a 16. German Openen elnevezésű nyertes pályázatát a Nemzeti Tehetség Program 3, 5 millió forinttal támogatja, így a viadalra 42 tehetséges fiatal utazhatott el.

A motorosoknál 8-án rendezik meg a Magyarország Nyílt Nemzeti Classic Motocross Bajnokságot a Tolna megyei Csikóstőttősön. Az autósoknál is nagyüzem lesz a hétvégén. A teljes programot itt találják.

Október 8-9-én kerül megrendezésre a 10. Szigetköz-Vének kutyás futó, kerékpáros, dogscooter kutyafogathajtó verseny. A táv 4,5 km, serdülőknek 2,7 km, gyerekeknek 500 m, bébiknek 200 m. A versenyre bármilyen kutyával lehetett nevezni kutyás futás, kutyás terepkerékpározás, dogscooterezés és kutyafogathajtás kategóriákban. A viadal kétnapos, ám aki csak kutyás futásban szeretne indulni, az részt vehet a Happy futamon és még befutóérmet is kap.

Szombaton elstartol a hazai szezon az utánpótlás korú fallabda játékosok számára is. A százhalombattai Omega Sportcentrum ad otthont az I. Utánpótlás ranglista és fejlődő versenynek, ahol az összes korosztály kategória megmérettetheti magát. Az esemény fontosságát tovább növeli, hogy az új junior szövetségi kapitány, Püski Lénárd az itt látottak (és persze a tavalyi eredmények) alapján állítja össze a bő válogatott keretet.