3 arany, 1 ezüst, 5 bronz a kezdés a Sárkányhajó Világbajnokságon

Készült2024-09-05

3 arany, 1 ezüst, 5 bronz a kezdés a Sárkányhajó Világbajnokságon

A magyar csapatok parádés szereplésével kezdődött az IDBF Sárkányhajó Világbajnokság Ravennában, Olaszországban. Az egy héten át tartó világversenyen, 30 ország 5825 sportolója méri össze a tudását. A napsütésben, forróságban is remekül teljesítő legénységeink a 2000 méteres versenytávon a két nap alatt 3 arany, 1 ezüst és 5 bronz érmet szereztek.

A magyarok, majdnem minden korosztályban sikeresek voltak. Fiataljaink a kishajós versenyszámokban remekeltek. Az U18-as Open és Mix legénységeink 2 bronzéremmel, az U24-es mix legénységünk, egy bronzéremmel gazdagodott.

Premier Open, Senior A Open és Mix kategóriában induló legénységeink kis és nagyhajóban egyaránt kiharcolta magának az előkelő első helyet.

A leghosszabb versenyszám próbára tette a világbajnokság résztvevőit. Kormányosaink profizmusát mutatja, az összes gyönyörűen bevett forduló, amit olykor három hajó is megkísérelt egyszerre. Legénységeink felkészültségéhez nem férhet kétség. A kimagasló tudású, komoly múlttal rendelkező ellenfelekkel szemben is felveszik a versenyt.

Gratulálunk sportolóinknak! A következő versenynapokon előttük álló 200 és 500 méteres versenyszámokban is bizonyíthatják majd a felkészültségüket.

Forrás: www.sarkanyhajozas.hu