Jet-Ski Magyar Nagydíj: Hatalmas freestyle show-val megnyitották az Eb-t és a vb-t Győrben

Készült2024-07-21

Jet-Ski Magyar Nagydíj: Hatalmas freestyle show-val megnyitották az Eb-t és a vb-t Győrben

Győrben, a Rotary Fröccsnapok részeként bonyolították le a hazai rendezésű  jet-ski Európa-bajnokság hivatalos megnyitóját. Ezt követően egy elképesztő freestyle-bemutatót láthatott a közönség a Mosoni-Dunán.

A Dunakapu téren a versenyzők bevonulása után Szeles Szabolcs, Győr alpolgármestere köszöntötte az Eb mezőnyét. Hangsúlyozta, megtiszteltetés Győrben vendégül látni a versenyzőket és a sportvezetőket. „Győr a régió központja, és egyben a sport városa. Örömmel álltunk az esemény mellé.” – mondta az alpolgármester.

Pulai Nikolett, Győrzámoly polgármestere kiemelte, már most mindenki győztesnek mondhatja magát, aki részese az Eb-nek. „Nem tudom miként alakulnak az eredmények, hogy hány érmet szereznek a magyarok, de megállapítható: mi mindannyian győztesekké váltunk azáltal, hogy megismerhettük ezt a dinamikus és látványos sportágat” – szögezte le az alpolgármester.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke beszámolt arról, hogy 27 nemzet képviselőit láthatjuk Győrzámolyban. „Ilyen nagy világversenyt nem rendeztünk még ebben a sportágban, és örömteli, hogy ezt a lépcsőfokot megléptük. Bízunk benne, hogy egy balesetmentes Eb-n eredményesek lesznek a magyarok.” – emelte ki Czeller Béla.  

Szabó Gábor a hazai szövetség alelnöke, a helyi szervezők képviseletében megjegyezte: élete nagy álma vált valóra, ebben a térségben sikerült otthont adni az egyik legnagyobb kontinentális rendezvénynek. „Az előttünk álló két napban Győrzámolyban fantasztikus versenyeket láthatunk, és mindenkit szeretettel várunk az ingyenes eseményre” – jegyezte meg.

A beszédek sorát Raimondo di San Germano, az Európa-bajnokság nemzetközi promótere folytatta. „A sportágban sorozatban hatodszor rendez Magyarország Eb-t, és mindig jó ide jönni. Most új helyszín ad otthont a versenyeknek, amelyen szép számú mezőny vesz részt.” – állapította meg a promoter.

Luca Filiberti, az UIM Aquabike Bizottság elnöke megköszönte a szervezőknek az versenyek előkészítését.

„Minden sportágban nagyon hangsúlyos a jövő nemzedéke. Fontos, hogy az Eb-vel párhuzamosan junior világbajnoki futam zajlik, érdemes nekik szurkolni az előttünk álló napokban.” – invitálta a nézőket az elnök.

A megnyitót követően egy látványos freestyle-bemutatóval zárult a hazai rendezésű jet-ski Európa-bajnokság, és junior vb-futam péntek esti eseménye a Mosoni-Dunán, Petúr András sportriporter-műsorvezető helyszíni kommentálásával. Az Eb szombaton a döntőkkel folytatódik, és vasárnap ér véget Győrzámolyban.

Forrás: Bányász Árpád
Fotó: Kis Ákos