The World Games Series: Hongkong

Készült2024-07-22

The World Games Series: Hongkong

A 2025-ben megrendezésre kerülő 12. Világjátékok előtt, fokozva az izgalmakat, az IWGA egy új, három sportágból álló eseménysorozatot indít. A The World Games Series bemutatkozó állomására Hongkongban kerül majd sor 2024. október 11. és 13. között.

A világ minden tájáról érkező sportolók három sportágban mérhetik majd össze tudásukat: cheerleading, inline görkorcsolya és vushu. Ez az esemény egy újabb mérföldkövet jelent a 2025-ös csengtui világjátékok felé vezető úton.

A hongkongi állomáson 88 sportoló vesz majd részt (44 férfi, 44 nő), akik mind a csengtui részvételért szállnak majd harcba. Minden verseny a GO PARK Sai Sha-ban kerül megrendezésre.

Megszerezhető kvóták:

·         Cheerleading, pom, páros: 1 pár

·         Görkorcsolya, inline freestyle, szlalom classic: 1 férfi,1 női

·         Görkorcsolya, inline freestyle, szlalom freestyle: 1 férfi, 1 női

·         Vushu, taolu (formagyakorlat): 3 férfi, 3 női

Így összesen tizenegy kvótát osztanak ki az első szakaszt követően. A második felvonást 2025 februárjában vagy márciusában rendezik majd meg Csengtuban.

Az eseményt a Samaranch Alapítvány teljes mértékben támogatja, melyért az IWGA különösen hálás. Segítségük nemcsak a sikeres sorozat lebonyolítását biztosítja, hanem a kezdeményezés tervezésében és megvalósításában is nagy szerepet játszik.

A sorozat célja a résztvevő sportágak és sportolóik ismertségének növelése, a sportot és a kultúrát ötvöző fesztiválhangulatban ünnepelve az elért eredményeiket. A verseny menetrendjét és a helyszín előkészítését az IWGA a nemzetközi tagszövetségekkel együttműködve alakítja ki.

Rendező városként, Hongkong szervezi a rendezvény logisztikáját, beleértve a sportolók szállítását és szállását, valamint a versenyhelyszínek biztosítását. Ez a koncepció lehetővé teszi, hogy a helyiek első kézből tapasztalják meg a sportágakat, valamint a sorozat fesztivál jellegét. A sportolók és hivatalos személyek minden költségét, beleértve a nemzetközi utazást és a szállást is, a Szervező Bizottság fedezi.

A The World Games Series összes képét az IWGA partner ISB készíti és terjeszti majd. Arról, hogy hol lehet élőben nézni az eseményt, később ad majd tájékoztatást a szervezet – többek között a vadonatúj IWGA OTT platformon.

Az új eseménnyel kapcsolatos további információk a TWG sorozat weboldalán találhatók.

 

Forrás: www.theworldgames.org