Világjátékok a Szökkenő vándorban a Sport televízióban

Készült2022-06-17

Világjátékok a Szökkenő vándorban a Sport televízióban

A júniusi Szökkenő vándorban már a közelgő Világjátékokra is kitekintünk, és a férfi tornászok Duna Aszfalt szuper csapatbajnokságáról is szó lesz. Az adás most vasárnap, június 19-én 8:30 órakor kezdődik a Sport1-csatornán.

A műsor első etapja a férfiak Duna Aszfalt szuper csapatbajnokságáról szól. A versenynek több különlegessége is volt, egyrészt ezzel a viadallal rajtolt el a férfi felnőtt tornászok hazai versenyszezonja, emellett egy brit Európa-bajnok is megmutatta tudását, de hogy melyik tornászról van szó, az műsorunkból kiderül. Ahogyan arra is fény derül, hogy miért csak versenyen kívül indulhatott a Győri AC csapata, és persze az első forduló végeredményét is megtudhatják, azok, akik velünk tartanak.

Az adás második részében pedig előre tekintünk: július 7. és 17. között ugyanis az Alabama állambeli Birmingham városában rendezik a 2022. évi Világjátékokat, a nem olimpiai sportágak olimpiáját, amelyen nagylétszámú magyar delegáció vesz részt. A magyar csapatot a MATSZ égisze alá tartozó szakágak képviselői is számos kvótával gazdagították. Ehhez kapcsolódóan megszólalnak az aerobikosok és a ritmikus gimnasztikázó olimpikon, Pigniczki Fanni is. Egy ekkora rendezvény nemcsak a házigazda, hanem a résztvevő országok részéről is nagy szervezőmunkát igényel, ezt Magyarországon az Nemzeti Versenysport Szövetség vállalta magára, erről dr. Mészáros János, a szervezet elnöke oszt meg kulisszatitkokat.

A júniusi Szökkenő vándor most vasárnap, azaz június 19-én 08:30 órakor kezdődik a Sport1-csatornán.

Ismétlések:

június 21. 13:15, Sport1;

június 22. 06:00 Sport2;

június 24. 12:00 Sport2;

június 27. 14:30 Sport2.