Uszonyos- és búvárószó világbajnokság: Két arany, egy ezüst és egy bronz a nyitónapon

Készült2022-07-21

Uszonyos- és búvárószó világbajnokság: Két arany, egy ezüst és egy bronz a nyitónapon

A sikeres Világjátékok után már a kolumbiai világbajnokságon versenyeznek legjobb uszonyos és búvárúszóink.

A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint Senánszky Petra ott folytatta Caliban, ahol Birminghamben abbahagyta. A világklasszis versenyző ugyanis aranyérmes lett a 100 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében. Ugyancsak világbajnoki címet szerzett Kiss Nándor. A fiatal tehetség a 400 méteres felszíni úszást nyerte meg, megelőzve a Világjátékok-győztes Mozsár Alexet. A negyedik magyar érmet a nyitónapon az ugyancsak Világjátékok-győztes Holoda Péter szerezte, miután a férfiak 100 méteres uszonyos gyorsúszásának fináléjában harmadikként csapott célba.

A női 400 felszíni kategóriában Blaszák Lilla közel volt a dobogóhoz, végül negyedik lett. További magyar pontszerző helyek az első versenynapról: Varga Krisztina 5. (100 m felszíni), Pernyész Dorottya 7. (100 m uszonyos gyors), Szabó Anita 8. (400 m felszíni), és Cséplő Kelen 8. (100 m uszonyos gyors).

Az MBSZ idén meghirdette „A búvárok csúcsra törnek" programját. A szövetséghez tartozó egyes szakágakban ugyanis idén rangos nemzetközi versenyeket rendeznek. Ennek a sorozatnak egyik fontos állomása a kolumbiai világbajnokság. Az utánpótlás Eb, és a Világjátékok után, a vb-nyitányt látva, jó esély van arra, hogy a sportág magyar szempontból minden idők legsikeresebb évét produkálja.