Ünnepelt a SOSZ

Készült2021-09-23

Ünnepelt a SOSZ

Ünnepelt a SOSZ

Az elmúlt másfél év sikereit ünnepelte a SOSZ. A budapesti közgyűlésen beszédet mondott a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke is.

Jól vizsgázott a magyar sport a koronavírus-járvánnyal nehezített másfél évben, ezt mutatja az olimpiai és paralimpiai szereplés – összegzett Deutsch Tamás elnök szerdán a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) közgyűlésén.

Az eseményen a Nemzeti Versenysport Szövetséget dr. Mészáros János elnök képviselte, aki arról beszélt, hogy az NVESZ sportágai még nem szerepelnek az olimpia műsorán, de oda kerülhetnek, ezért fontos az együttműködés a MOB-bal.

A beszámolók és programok elfogadása után kitüntetések, elismerések átadására került sor. A SOSZ legmagasabb kitüntetését, a Brüll Alfréd Életmű Díjat, a magyar sportért végzett kiemelkedő és példaértékű munkásságáért Schmitt Pál vehette át.

Kiemelkedő sportszervezeti vezető díjat kapott Ivkovicsné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, Sántha Gergely, a DVTK elnöke és Mátyás Gábor, a DKSE elnöke. Az olimpiai pontverseny dobogósai a BHSE, az FTC és az UTE lettek, míg a paralimpiai pontverseny élmezőnyét a Vasas SC, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. és a Törekvés SE alkotja.

Fotók: Ezüstszegi Kristóf