Szép nézőszám a Hungaroringen

Készült2022-07-12

Szép nézőszám a Hungaroringen

Az International GT Open hétvége megmutatta, ha vannak hazai indulók, akkor a nézők is szép számmal kilátogatnak a versenyekre. Nem volt ingyenes a belépés, mégis jó volt látni, mennyien jöttek ki a Hungaroringre szurkolni a magyaroknak, akik minden kategóriában képviselték Magyarországot.

Az utolsó pillanatokig adományokért küzdő Tim Gábor sikeresen szerepelt a hétvége során a rendkívül erős 26 fős Clio Cup Europe mezőnyében. Szombaton sajnos hiába haladt a top10-ben, kilökték, mely miatt kerékcserére szorult, így csak a 25. lett. Az autóval végig küzdő pilóta csapata a második versenyre találta meg a hiba okát, ami miatt nem volt megfelelő végsebessége a hétvége során. A második futamon meg is látszott a többlet erő, a rajtbalesetek után a 14. helyre csúszott vissza, de végül a kilencedik helyig jött előre.

Az International GT Open kategóriában 21 autócsoda sorakozott fel a hétvége során a rajtrácsra. Sánta János most teljesítette első igazi nemzetközi verseny hétvégéjét a Aston Martin GT3 Vantage autóval, számára főként a tapasztalat szerzésé volt a főszerep. Az első futamon 18., a másodikon a 19. lett. Öröm volt látni ezt a kultikus autót magyar pilótával és csapattal.

A legnépesebb az FIA Formula Regional Championship by Alpine bajnokság volt, a 33 fős mezőnyben Révész Leventének szurkolhattunk, aki idén ebben a nagyon erős sorozatban pallérozódik. Sajnos az időmérők nem sikerültek jól neki, de a versenyen óriásit autózott, rengeteg pozíciót javítva tisztességgel helytállt a magyar szurkolók előtt. Végül a 22. és 19. végzett, mely fontos tapasztalatokat jelent számára a folytatáshoz.

A GT Cup Open Europe-ban ugyan csak 10 autó állt rajthoz, volt kinek szurkolni. A Walter Csaba - Nagy Zsombor páros mindkét versenyen sikeresen célba ért. Walter Csabi természetesen jóval tapasztaltabb és gyorsabb volt csapattársánál, de szépen összedolgoztak. Az első futamon a hetedik helyen értek célba, a második futamon javítottak és a hatodikok lettek. Az AM kategóriában megszerezték a harmadik helyet.

Az Euro Formula Open kategóriában is volt magyar induló, a bajnokságnak három futama is volt a hétvégén. A mezőny ebben a kategóriában 10 autó sorakozott fel a rajtrácsra. Berta Benjamin versenyről-versenyre javult, hetedik, kilencedik és hatodik helyet megszerezve, de ami ennél is fontosabb egy újabb olyan magyart láthattunk a pályán akiben van potenciál a jövőre nézve. Benjamin egy tehetséges és fegyelmezett versenyző, aki tudott élni a lehetőséggel amit kapott és tudatosan építi az autós karrierjét.

A Swift Cup Europe idei harmadik hétvégéjét is a mogyoródi pályán rendezték, és Bucsi Attila dominanciája folytatódott. A M1RA versenyzője még mindig túl fiatal ahhoz, hogy a nemzetközi értékelésben pontokat kapjon, "csak" a junior és magyar értékelésben gyűjtheti a pontokat. Ez nem von le semmit a teljesítményéből, mindkét versenyt megnyerte a hétvége során, sőt, idén az összes futamon ő nyert.