Spalovszky Csaba: A rijádi sikerünk már a jövőről szólt

Készült2023-11-06

Spalovszky Csaba: A rijádi sikerünk már a jövőről szólt

A ju-jitsu szintet lépett Rijádban. A közelmúltban befejeződött Küzdősportok Világjátékán jiu-jitsu versenyszámban, a nők +70 kilogrammos kategóriájában Tereza Crisley Cordeiro de Souza bronzérmes lett. A hazai szövetség álláspontja szerint ez a siker újabb távlatokat nyithat meg a sportág előtt.
Spalovszky Csaba, sportszakmai alelnök most már pár nap távlatából úgy látja, Tereza sikere újabb lehetőségek előtt nyitja ki a kapukat.

„Ez a multisport verseny számunkra a küzdősportok  olimpiájának számít. Nagyon bíztunk abban, hogy lesz magyar éremszerzés. És azt kell mondjam, hogy jól szorítottunk a sikerért, no és persze Tereza is tette a dolgát.” – fejtette ki a Nemzeti Versenysport Szövetségnek a sportvezető.

 

 

 „Ez a siker már a jövőnek is szól. Jó alapot ad egy Világjátékokra való felkészülésnek. 2025-ben a kínai Csengtu lesz a házigazda. Reményeink szerint ott már nem is egy versenyzőnk lesz majd. Persze ehhez kvótákat kell szerezni” – tette hozzá Spalovszky Csaba.

 

 


A Küzdősportok Világjátékán a magyar küldöttség kiemelkedően teljesített. A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága támogatásával kiutazott csapat 6 arannyal, 2 ezüsttel és 4 bronzzal az éremtáblázat 10. helyén végzett.