Sárkányhajó - A világbajnokságon bemutatkozott a PTE csapata!

Készült2022-07-22

Sárkányhajó - A világbajnokságon bemutatkozott a PTE csapata!

A floridai Tampában egy aranyat és egy ezüstöt szereztek a baranyaiak! A Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség által rendezett világbajnokság második és harmadik versenynapján a Pécsi Tudományi Egyetem bravúros debütáláson van túl.

A legénység a második versenynap az egyetemi vegyes kategóriában 2000 méteren az előkelő második helyet szerezte meg.

Az egyetemisták emellett 2000 méteren premier open és női kishajóval is elindultak. A fiúk a 11. helyet, míg a lányok fantasztikus evezésükkel a 6. helyet szerezték meg. A kormányosok hiba nélkül vezették a pályán a hajókat, az evezősök pedig számot adtak állóképességükről, felkészültségükről. A premier mezőnyben való indulás elsősorban a tapasztalatszerzést szolgálta.

A harmadik versenynapon, 200 méter vegyesen aztán aranyérmet nyertek a pécsi fiatalok. Nagyon szoros versenyt produkáltak a csapatok. A PTE legénysége a három időfutamos küzdelem során megmutatta, hogy higgadtsággal és közös erővel legyőzhetik a legerősebb nemzeteket is. A nagyon erős és komoly sárkányhajós múlttal rendelkező kanadai legénységet utasították maguk mögé az első helyért vívott harcban.

A Dragon Aqua legénysége a harmadik versenynapon a kishajós Senior A open kategóriában, 5. helyezést szerzett, holnap ők is folytatják, de immár vegyes kategóriában.