Révész Bulcsú megszerezte első profi győzelmét, Ronnie O'sullivan lehet a következő ellenfele

Készült2024-07-29

Révész Bulcsú megszerezte első profi győzelmét, Ronnie O'sullivan lehet a következő ellenfele

Révész Bulcsú pályafutása első olyan meccsét nyerte meg, melyet profiként játszott. Nem is akárhogy! A Xi'an Grand Prix selejtezőjében David Grace volt a magyar játékos ellenfele, és rendkívül meggyőző játékkal, 5-0-s eredménnyel gázolt át rajta. Bulcsú ezzel kivívta magának a kínai utazás jogát, és a helyszínen jó eséllyel Ronnie O'Sullivan lesz az első ellenfele.

Bulcsú nyert már korábban profi mérkőzést, amikor a legutóbbi világbajnokság selejtezőjében felülmúlta Sean O'Sullivant. De azon a versenyen még amatőrként indult. Most már viszont ott van a sűrűjében, és profiként aratott egészen remek sikert. 5-0-ra győzte le David Grace-t, aki korábban elődöntőt is játszott az Egyesült Királyság Bajnokságán.

Bulcsú gyakorlatilag hibátlan játékot produkált. És nemcsak a golyóbelökései voltak nagyon is rendben, hanem a biztonsági játéka is kiválóan muzsikált. Alig engedte asztalhoz az ellenfelét, akit ezzel egyre inkább elbizonytalanított. Érett, profihoz méltó játékot nyújtott a legjobb magyar snookeres.

A Xi'an Grand Prix egy új verseny, melyet augusztus 19-25. között rendeznek Xi'an, vagy más néven Hszian városában. Ronnie O'Sullivan a helyszínen játssza le a selejtezőjét, ellenfele Wang Yuchen lesz. És ha a hétszeres világbajnok túljut a világranglista 108. helyezettjén, akkor Révész Bulcsúval játszik a 64 között.

Bulcsúra vár még egy selejtező, hétfőn Pang Junxu lesz az ellenfele. A tét a főtáblára kerülés a Wuhan Openen. Pang nemrég még a Shanghai Mastersen vitézkedett, legyőzte a világelső Mark Allent.

És a British Openre is ebben a sorozatban selejteznek, csakhogy Bulcsú top 16-os ellenfelet kapott Ali Carter személyében, és így a helyszínen fogja játszani az első mérkőzését.

Forrás: www.eurosport.hu
Kép: World Snooker Federation