Rendhagyó iaido-bemutató magyar részvétellel, magyar Fair Play arany

Készült2023-10-30

Rendhagyó iaido-bemutató magyar részvétellel, magyar Fair Play arany

Mihalik Hunor, a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség főtitkára volt az utolsó magyar, aki küzdőtérre lépett a Küzdősportok Világjátékán. A sportvezető, aki egyben a Nemzeti Versenysport Szövetség elnökségi tagja, egy iaido formagyakorlatot mutatott be. A Magyar Francia-box Savate Szövetség elnöke, Lovászi Viktor pedig Fair Play aranyérmet vehetett át.

 

 

„Ez egy rendhagyó bemutató volt, és nagy megtiszteltetés, hogy részese lehettem. Kusama Kunichi, az összjapán kendószövetség iaido szekcióvezetője állította össze. Számomra egy szakmai továbbképzéssel zárult a Küzdősportok Világjátéka, hiszen a szekcióvezető csiszolgatta a technikámat, és külön foglalkozott velem.” – mondta Mihalik Hunor, aki hozzátette: a rijádi multisport versenyből sokat profitál sportszakmailag a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség.

 

„Kendóban Komjáti Tamás jól küzdött, és egy szoros meccsen kapott ki a második fordulóban a későbbi győztestől, és az iaido szakágnak is kiemelt szerep jutott a bemutató kapcsán” – hangsúlyozta Mihalik Hunor.

A játékok zárónapján Lovászi Viktor Fair Play aranyérmet vehetett át. „Ezt a kitüntetést időszakosan osztják ki a sportágban. A savate-ban végzett munkámért kaptam az aranyérmet, és ez nagy megtiszteltetés, hogy pont a Küzdősportok Világjátékán vehettem át.” – nyilatkozta Lovászi Viktor, a Magyar Francia-box Savate Szövetség elnöke.