Ralikrossz Eb - Svéd és belga sikerrel indult a sorozat Nyirádon

Készült2022-05-23

Ralikrossz Eb - Svéd és belga sikerrel indult a sorozat Nyirádon

Svéd és belga győzelemmel zárult a ralikrossz Európa-bajnokság idei szezonjának nyitófutama Nyirádon, ahol a nagyobb és a kisebb kategória döntőjének sem volt magyar résztvevője. Az RX1-es géposztályban a svéd Anton Marklund (Hyundai i20) bizonyult a legjobbnak, miután az előfutamok során nem talált legyőzőre, majd saját elődöntős viadalát is megnyerte, a fináléban pedig szintén magabiztosan diadalmaskodott. RX3-ban a belga Kobe Pauwels (Audi A1) győzött, ő viszont felemásan teljesített az előfutamokban, de az elődöntőben és a fináléban már nem tudták megszorongatni a riválisok.

Ami a hétvége magyar szereplőit illeti: RX1-ben a Nyirádon versenyzőként és rendezőként is résztvevő Kárai Tamás (Audi S1) jutott a legtovább, ő a saját elődöntős futamában harmadik lett, és ez nem ért számára finálés részvételt. Ugyanebben az elődöntőben Mózer Márk (Peugeot 208) negyedikként zárt, míg az első elődöntős viadalon Kiss László (Peugeot 208) ötödik volt. Az RX3-as kategóriában a háromból két magyar versenyző jutott elődöntőbe, s ők ott egy futamba is kerültek. Szíjj Zsolt (Audi A1) harmadikként, Répási Róbert (Audi A1) ötödikként ért célba, ez pedig nem ért döntőbe jutást a számukra.

"Nagyszerű hangulatú, profi szervezésű verseny volt ez, izgalmas döntőkkel, rengeteg nézővel. Köszönet illeti a rendezőket, és mindenkit, aki ebben a két napban hozzátett ahhoz, hogy ez egy sikeres rendezvény legyen" - mondta az MTI-nek Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke. "Ugyan a jövő év még messze van, de annyit elárulhatok, hogy már itt elkezdődtek a tárgyalások a 2023-as nyirádi Eb-futamról, ami jól bizonyítja, hogy a nemzetközi szövetség is elismeri az esemény sikerességét" - tette hozzá.

Az MNASZ elnöke úgy vélte, a magyar versenyzők közül Kárainak, Kissnek és Szíjjnak volt jó esélye döntőbe jutni, de egyiküknek sem volt szerencséje. Oláh Gyárfás szerint ezzel együtt jár a dicséret a hazai indulóknak, akik remekül helyt álltak az Eb erős mezőnyében.

A ralikrossz Eb július első hétvégéjén Svédországban folytatódik.