Pigniczki továbbra is 3. az olimpiai kvalifikációs rangsorban

Készült2021-04-18

Pigniczki továbbra is 3. az olimpiai kvalifikációs rangsorban

Pigniczki továbbra is 3. az olimpiai kvalifikációs rangsorban

Pigniczki Fanni az előkelő nyolcadik helyen végzett összetettben az olimpiai kvalifikációs ritmikus gimnasztika világkupa-sorozat taskenti állomásának selejtezőjében, így továbbra is a kvótát jelentő harmadik helyen áll az olimpiai kvalifikációs rangsorban.

A magyar szövetség szombati sajtóközleménye szerint a selejtező második napján Pigniczki buzogánnyal 23,700, szalaggal pedig 20,050 pontot kapott. Mivel pénteken labdával 23,750, karikával pedig 22,500 pontot gyűjtött, kerek 90 ponttal a nyolcadik helyen végzett az ötvenfős mezőnyben. Az olimpiai kvótáért folytatott harcban jelenleg a harmadik pozíciót foglalja el.

Wiesner Hanna buzogánnyal 20,350, szalaggal 17,700 pontot szerzett, így összetettben 77,850 ponttal a harmincadik helyen végzett.

Az olimpiai kvóta megszerzésére két lehetőség van, az egyik a világkupa-sorozat, a másik az Európa-bajnokság. A négy állomásból álló világkupában a három legjobb összetettben elért helyezés számít. Az összesített listából kikerülnek azoknak az országoknak a versenyzői, amelyek már két indulási jogot szereztek az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra, és az így kialakult sorrendben az első három helyezett szerez kvótát.

A világkupa-sorozat harmadik állomása májusban lesz Bakuban.

Az összetettben megszerzett nyolcadik hely nagy eredmény. Nem találok szavakat Fanni teljesítményére, hihetetlen, hogy ekkora stressz mellett is képes volt erre” – mondta Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar szövetség technikai bizottságának elnöke. Hozzátette, húsz éve várnak arra, hogy ismét legyen magyar olimpiai kvóta a szakágban, és Pigniczki már kétszer is teljesítette az ehhez szükséges szintet, de a kvalifikációs rendszer miatt kell egy harmadik is.

(Fotó: AFP, archív)