Női csapatarannyal indult a budapesti kick-box világkupa

Készült2022-06-07

Női csapatarannyal indult a budapesti kick-box világkupa

Pénteken a budapesti BOK Sportcsarnokban megkezdődött 27. Magyar Kick-box Világkupa, amely vasárnapig tart. A 39 ország több mint 1700 sportolóját felvonultató világverseny első napján a felnőttek között csapatban egy aranyérmet nyertek a magyarok.

Az év legnagyobb nemzetközi kick-box versenyének ígérkező budapesti viadalon az első napon rendezték meg a csapatversenyeket, amelyek során light-contactban a felnőtt nőknél a szegedi Combat D SC együttese diadalmaskodott, a döntőben egy másik magyar gárdát, a Halker-Király Team együttesét felülmúlva. A kétfős győztes alakulatot a tavaly felnőtt egyéni világbajnoki címet nyert Mezei Nikolett, valamint csapattársa, Nagy Ramóna alkotta.

A kiütésre menő ringes küzdelmek során a magyarok közül Laska Bence volt a legeredményesebb, aki a K1-es szabályrendszerben lengyel, majd cseh ellenfelét is legyőzte, ezzel már biztos érmes.

A veteránok mezőnyében tatamira lépett a hazai pointfighting szakág nemrégiben kinevezett vezetője, Csikós Péter, aki nemcsak, hogy elindult a megmérettetésen, hanem a 94 kg-ban és a +94 kg-os súlycsoportban is aranyéremmel zárt.