Nardelotti Ajsa és Komjáti Tamás volt az utolsó két küzdőtérre lépő magyar versenyző Rijádban

Készült2023-10-30

Nardelotti Ajsa és Komjáti Tamás volt az utolsó két küzdőtérre lépő magyar versenyző Rijádban

A Küzdősportok Világjátéka utolsó előtti versenynapján a magyarok muaythai-ban és kendóban voltak érdekeltek.

A muaythai-os Nardelotti Ajsa a 60 kilósok között a szombati vesztes meccse után, a vigaszági találkozón a francia Asia Devismes ellen lépett ringbe, ahol szoros meccsen kikapott. A Magyar Muaythai Szakszövetség ezt követően óvott. „Vitatható volt a francia sikere, ezért született az a döntés, hogy óvást nyújtunk be. A vigaszági meccset újranézve a bírók végül nem változtattak az eredetileg kihirdetett eredményen” – tájékoztatott Dudok Károly, a magyar szövetség elnöke.

„Nem így terveztem a rijádi versenyemet, de ez már a múlt. Sok tapasztalatot gyűjtöttem, az első meccsen összesorsoltak a törökök világbajnokával, egy új technikát igyekeztünk alkalmazni, sajnos kevés sikerrel. A francia ellenfelem a második meccsen jobban kezdett ugyan, de végig jól tartottam magam. A második menetet úgy éreztük, hogy megnyertem, ám ezt az óvás végeredménye nem támasztotta alá. Dolgozunk tovább, hiszen jön az év végi Európa-bajnokság” – mondta Nardelotti Ajsa.

A kendósoknál Komjáti Tamás indult a szaúdi fővárosban. A Hara Kendo Klub versenyzője első meccsét megnyerte a legjobb 16 között a tajpeji Wu Meng-hsuan ellen, majd a negyeddöntőben kikapott a japán Kenshiro Matsuzakitól.

„Extra hosszú utazás után érkeztünk meg Rijádba, hiszen egy napot Törökországban vesztegeltünk, így gyakorlatilag a reptérről érkeztem a küzdőtérre. Ennek ellenére elégedett vagyok a teljesítményemmel, a tajpeji ellen bemelegítettem, a japán ellenfelemmel pedig szorosnak mondható meccset vívtam.” – értékelt Komjáti Tamás.

 

 

A Küzdősportok Világjátékán vasárnap a magyaroknak szurkolt a helyszínen Selmeci Balázs, Magyarország szaúd-arábiai, jemeni és bahreini nagykövete.

„Ha magyar sportolók jönnek Rijádba, mindig szakítok időt rájuk. A helyiek nagyon készültek ennek a világversenynek a megrendezésére. Örülök, hogy a magyarok ilyen jól szerepeltek ezen a Combat Games-en. Szaúd-Arábia egyébként egyre jobban nyit a világ felé, ennek eredménye, hogy egyre több sporteseménynek ad otthont. Legutóbb például súlyemelő világbajnokság volt itt.” – nyilatkozta a Nemzeti Versenysport Szövetség honlapjának a nagykövet, aki másodszor találkozott a magyar csapatvezetéssel, hiszen a multisport esemény elején egyszer már fogadta Vargáné Andrejkó Edina csapatvezetőt és Varga Istvánt, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnökségi tagját.

 

 

Nardelotti Ajsa és Komjáti Tamás volt az utolsó két küzdőtérre lépő magyar versenyző Rijádban, így Magyarország 6 arannyal, 2 ezüsttel és 4 bronzéremmel fejezi be a III. Küzdősportok Világjátékát, ahol a zárónapon lesz még egy magyar, hiszen Mihalik Hunor, a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség főtitkára egy iaido gyakorlatot mutat be a játékokon.