Magyar bronzérem a büki footgolf Eb-n

Készült2021-10-04

Magyar bronzérem a büki footgolf Eb-n

Magyar bronzérem a büki footgolf Eb-n

Megszerezte első érmét az Európa-bajnokságok történetében Magyarország. A hazai rendezésű footgolf Európa-bajnokságon Tajtyi Róbert állhatott a dobogó harmadik fokára. A magyar csapat az ötödik helyen zárt, a hölgyek között Ujvári Izabella szerepelt a legjobban, aki hatodik lett.

A Bükön rendezett Euro Footgolf 2021 eseményen az utolsó napra fordulva Tajtyi Róbert vezetett kettővel a mezőny előtt a 45 év felettiek kategóriájában. A holland Michael Wilkes parádés teljesítménnyel előzni tudott vasárnap és ezzel szerezte meg az Európa-bajnoki címet, ráadásul mínusz hatos eredménnyel. Az ezüstérmet a francia Michael Carozzi kapta, míg a harmadik helyre Tajtyi Róbert ért be, miután a gall háromszakaszos playoffon egy rúgással bizonyult jobbnak a magyarok klasszisánál.

A csapatok között a magyar válogatott az olaszokkal vívott parázs csatában, de viszonylag simán ért oda, az ötödik pozícióba. A bronzmeccsen Szlovákia 0:2-ről fordítva kapaszkodott fel a dobogó legalsó fokára, a hollandok legnagyobb bánatára. Az Európa-bajnoki címet kiélezett mérkőzésen a most már triplázó britek szerezték meg, miután az utolsó játékban Ben Clarke 6:3-ra nyert Nicolas Pussini ellen. A franciák harmadik Eb-döntőjüket bukták el.

Az Egyesült Királyság dominanciáját a nők versenyében jól mutatja, hogy a négy legjobb között három szigetországi végzett az Euro FootGolf 2021-en. A legjobb magyar Ujvári Izabella lett (6.).