Kovács Gábor: Biztos voltam abban, hogy érem nélkül nem térünk haza

Készült2023-11-06

Kovács Gábor: Biztos voltam abban, hogy érem nélkül nem térünk haza

A grapplingesek két aranyérmet szereztek a III. Küzdősportok Világjátékán. Az 58 kilogrammos női no gi kategóriában Tóth Alexa, Szmolka Nikoletta pedig a 90 kilósok között szintén no gi-ben bizonyult verhetetlennek. Tóth Zoltán is közel volt az éremszerzéshez, a 71 kilogrammosok között gi-ben a kisdöntőben kapott ki, így ötödikként zárt.

 

A Magyar Grappling Szövetség elnöke kiemelte, olyan nagy meglepetést egyik versenyző sem okozott. „Alexa világklasszis teljesítménnyel mindegyik ellenfelét levette a küzdőtérről. Niki profizmusa, küzdeni tudása pedig taníthatatlan. Tóth Zolit sajnálom, mert megérdemelt volna egy érmet, de összességében úgy gondolom, hogy a grapplinges különítmény büszke lehet arra, amit letett az asztalra Szaúd-Arábiában.” – értékelte a rijádi magyar grapplinges szereplést Kovács Gábor, a hazai szövetség elnöke.

 

 

A 120 országot felvonultató eseményen ez volt az első két magyar aranyérem. Ezt követően az egyes sportágakban a mieink további négy elsőséget szereztek, míg ezüstből kettőt, bronzból pedig négyet gyűjtöttek be.

Ezzel  Magyarország a nagyon előkelő 10. helyet szerezte meg az éremtáblázaton úgy, hogy összesen 87 (!) ország sportolói vehettek át érmet a szaúdi fővárosban.