Korfball – Bajnokok Ligája 1-B selejtező

Készült2024-10-03

Korfball – Bajnokok Ligája 1-B selejtező

Egy nemzetközi torna keretein belül, a török nagykövetasszony jelenlétében tartott főpróbát a magyar bajnoki rajt előtt az Újhegyi KK és a Guardians SC.

A 2024-25-ös IKF Korfball Bajnokok Ligája 1-B selejtezője Budapesten, a Pénzügyőr SE sportcsarnokában került megrendezésre 2024. szeptember 27. és 29. között.

A tornán 6 nemzet 7 csapata vett részt, közülük a torna győztese a Bajnokok Ligája 2. körébe, míg a második és harmadik helyezettek a januári Satellite döntőbe jutottak.

A mezőny élvonalának kiegyenlítettségét jól megmutatja, hogy még a későbbi győztes KV Adler Rauxel e.V sem veretlenül jutott tovább csoportjából. A magyar csapatok (Guardians SC, Újhegyi KK) csoportelsőként jutottak az elődöntőkbe, ahol azonban portugál és német ellenfeleik túl erősnek bizonyultak. A bronzmérkőzés a tavalyi magyar döntő megismétlése volt, ahol ismét a Guardians SC győzedelmeskedett.

Az eseményen tiszteltét tette Gülşen Karanis Ekşioğlu Törökország magyar nagykövetasszonya, aki a pénteki versenynapon szurkolt a török Seker06 SC csapatának.

A torna végeredménye:

1. KV Adler Rauxel e.V

2. CC Oeiras

3. Guardians SC

4. Újhegyi KK

5. SKK Prievidza Dolphins

6. Seker06 SC

7. Cardiff Raptors KC

Ezzel a magyar Guardians SC kvalifikálta magát a januári Satellite döntőbe. A rendezvény kiváló főpróba volt a magyar csapatoknak az október 9-én rajtoló Korfball Magyar Bajnokságra.

További információk a közelgő NB I. és NB II-es rajtról: https://www.korfball.hu/

Forrás: Magyar Korfball Szövetség
Fotók: Marton Zsombor