Jet-ski – Aranybetűkkel íródott be a 2021-es év a sportág történetébe

Készült2021-11-26

Jet-ski – Aranybetűkkel íródott be a 2021-es év a sportág történetébe

Befejeződött a jet-ski szezon, ünnepelnek nemzeti csapataink, illetve a Magyar Jet-Ski Szövetség. Versenyzőink olyan sikersorozaton vannak túl, amilyenre nem volt még itthon példa.

Sporttörténelmi sikerekkel zárták az évet a magyar jet-ski versenyzők. A sportágban – elsősorban a sportdiplomáciai törekvéseknek köszönhetően – vannak olyan kategóriák, amelyekben világklasszisok indultak magyar liszensszel, emellett a tehetséges utánpótlás versenyzők és felnőtt jet-skisek együttes erővel a legsikeresebb magyar szezont produkálták.

„Beérett a sokéves munka. Utánpótlás versenyzőink egyre jobbak, a felnőtt mezőny meg szárnyakat kapott. És akkor ott vannak még a magyar liszensszel versenyző külföldiek. Ezek mind-mind pozitívan hatnak a teljes magyar sportágra. Bízom benne, hogy a 2021-es sikerek újabb lendületet adnak a jövőre” – fogalmazott Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

A 2021. évi felnőtt jet-ski világbajnokság 12 versenykategóriájában 1 aranyéremmel és 5 pontszerző helyezéssel Magyarország az 5. helyen végzett a nemzetek közötti éremtáblázatban. Ez a sorozat az elmúlt hétvégén fejeződött be. Az Eb 10 versenykategóriájában pedig 4 arany-, 1 ezüstéremmel, és 3 pontszerző hellyel összetett aranyérmet gyűjtöttek be a mieink.

Ugyancsak megnyerték a magyarok a nemzetek közti versenyt a junior jet-ski világbajnokságon, mint ahogy a junior Eb-sorozatban is a mieink bizonyultak a legjobbnak.