Galambos Péter: Kiélezett helyzetekben nagyon tudunk egymásnak szurkolni!

Készült2023-11-07

Galambos Péter: Kiélezett helyzetekben nagyon tudunk egymásnak szurkolni!

Korábbi megállapítás: a kick-box már-már hungarikumnak számít. Ezt a négy fős versenyzői gárda, amely küzdőtérre lépett Rijádban bizonyította is. Zajácz Bence, Fésű Lajos és Busa Andrea aranyat, Kondár Anna pedig bronzérmet szerzett a III. Küzdősportok Világjátékán.

Mindhárman point fighting szabályrendszerben voltak eredményesek. Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke a helyszínen izgulta végig a versenyeket. „A mi sportos közegünk rendkívül egységes. Kiélezett helyzetekben pedig nagyon tudunk egymásnak szurkolni. Mindenesetre az sok mindent elárul, hogy ebben a szabályrendszerben három női és három férfi kategória volt, a hat súlycsoport felében pedig magyar győzelem született, és volt még egy bronzérem.” – értékelt Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) szakmai alelnöke.

 


A kick-boxosok egyébként már a kiutazás előtt nagyon egyértelmű célokat fogalmaztak meg, amelyeket gyakorlatilag megvalósítottak. A magyar küldöttség lelkes és eredményes blokkját képezték a tőlük megszokott kick-boxos fegyelemmel és eleganciával.

Fésű Lajosnak protokoll feladatai is akadtak még a kiutazás előtt, hiszen a szkanderos Kőváriné Ivánfi Brigittával ő mondta a magyar csapat eskütételén a fogadalom szövegét.