E-sport 2025-ben a Világjátékokon: együttműködési megállapodást írt alá az IWGA és a GEF

Készült2024-06-24

E-sport 2025-ben a Világjátékokon: együttműködési megállapodást írt alá az IWGA és a GEF

Az IWGA és a Global Esports Federation (GEF) Stratégiai Keretegyezményt (SFA) írt alá, melynek célja az e-sport integrálása a Világjátékok programjába. Az SFA a 2025. augusztus 7. és 17. között megrendezésre kerülő csengtui Világjátékokon zajló e-sport bemutatókra összpontosít. Az esport jövő évi aktivitásai olyan egyedi élményeket teremtenek majd, amelyek felkarolják az e-sport közösségét a világ egyik legrangosabb multisporteseményén.

Az SFA lényege a kölcsönös elkötelezettség, hogy világszínvonalú e-sport bemutatókat fejlesszenek ki és mutassanak be a Világjátékok során, és azt teljes mértékben integrálják majd a jövőben a játékok programjába. Ez a partnerség törekszik arra, hogy kiaknázza az e-sportban rejlő korlátlan lehetőségeket, olyan platformot kínálva, ahol a digitális világ találkozok a sporttal.

Paul J. Foster, a GEF vezérigazgatója elmondta: "Ez a partnerség egy jelentős mérföldkő a #worldconnected e-sport és a hagyományos sportközösségek egyesülésében. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy innovatív és magával ragadó szórakoztató élményeket hozzunk létre, amelyek mind az e-sportot, mind a sportot ünneplik."

Az IWGA vezérigazgató helyettese, Guillaume Felli kiemelte: "Nagyon örülünk, hogy bejelenthetjük az IWGA és a GEF közötti Stratégiaia Keretegyezmény aláírását. Ez az együttműködés egy izgalmas, új fejezetet jelöl szervezetünkben, valamint az e-sport fokozatos integrációját a globális sportközösségünkben. Partnerségünk hatalmas lehetőségeket rejt magában, kezdve a 2025-ös Chengdu Világjátékokkal, ahol a szórakoztató program részeként a hagyományos sportok és a forradalmi esportok élénk fúziójára számítunk. Ez a megállapodás nemcsak növeli rendezvényünk hatókörét és vonzerejét, hanem aláhúzza elkötelezettségünket a sportban az innováció és az inkluzivitás iránt. Bízunk benne, hogy ez az együttműködés figyelemre méltó lehetőségeket nyit meg a jövőbeli események és a globális sportvilág számára.”

Az együttműködés erősíti a digitális elkötelezettséget és jelenlétet innovatív kezdeményezéseken keresztül, amelyek célja, hogy visszhangot keltsenek a globális esport közösséggel. Ez a stratégia új partnerségeket és kreatív projekteket tartalmaz a közönség interakciójának és részvételének fokozása érdekében, miközben támogatja az UNESCO Fenntartható Fejlődési Céljait azáltal, hogy a társadalmi felelősségvállalást és a fenntarthatóságot integrálja az eseményekbe.

Forrás:www.worldgames.org