Dr. Mészáros János továbbra is a MOB Jogi Bizottságának az elnöke

Készült2024-10-03

Dr. Mészáros János továbbra is a MOB Jogi Bizottságának az elnöke

Szerdán tartotta a szeptember eleji tisztújító közgyűlés utáni első elnökségi ülését a Magyar Olimpiai Bizottság, ahol személyi kérdésekben is döntöttek.

Szeptember első hétvégéjén tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság, ahol újabb négy évre Gyulay Zsoltot választották meg a szervezet első elnökének, valamint döntöttek az alelnökök, illetve az elnökségi tagok személyéről is. Az így újjáalakult elnökség október 2-án, szerdán tartotta meg első elnökségi ülését, ahol döntöttek a bizottságok vezetőiről, illetve azok összetételéről is.

Az NVESZ elnöke, Dr. Mészáros János újabb négy évre bizalmat kapott a MOB elnökségétől, így továbbra is ő vezetheti a szervezet Jogi Bizottságát, melynek tagjai: tagjai dr. Borbély Zoltán, dr. Fiák István, dr. Molnár Mária, dr. Neszmélyi Emil, dr. Rakaczki Tamás, dr. Szabó Gergely és dr. Török Ferenc.

Az olimpiai bajnok úszó Gyurta Dánielt választották a Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) elnökének, melynek főtitkár továbbra is Győr Béla marad.

A MOB szeptember 7-én megválasztott új elnökségének első ülésén más személyi kérdésben is döntöttek.

A testület a Budapesti Olimpia Bizottság elnökévé Bényi Szabolcsot választotta. A Fair Play Bizottság elnöke változatlan Kamuti Jenő, a Gazdasági Bizottságé Szalay Ferenc, a Mező Ferenc Sportbizottság elnöke Bodnár András, az Orvosi Bizottságé dr. Tállay András, a Sportszakmai és Sporttudományos Bizottságé dr. Sós Csaba.

A hagyományőrző bizottság megszűnt, miután hasonló feladatokat látott el, mint - részben - a Mező Ferenc Sportbizottság és a Magyar Olimpiai Akadémia. A Média és az Esélyegyenlőségi Bizottság összetételéről később döntenek.

Napirendi pont volt az olimpia programjára felkerülő sportág szövetségi delegálásának jogosultsága. A MOB elnöksége megállapította, hogy a Magyar Amerikai Futball Szövetség jogosult a MOB közgyűlésébe egy főt delegálni.

Fábián László főtitkár a tájékoztatásban elmondta, hogy a sportág szerepel a 2028-as Los Angeles-i nyári játékok programjában, a delegálásnak ezért van aktualitása.

Gratulálunk Mészáros Jánosnak a megbízatáshoz!

Forrás: MOB, MTI
Kép: MOB-média