Az aerobikos Hegyi Dóra újabb sportdiplomáciai sikere

Készült2022-01-17

Az aerobikos Hegyi Dóra újabb sportdiplomáciai sikere

Altorjai Sándor FIG Councilba történő beválasztása után újabb sportdiplomáciai sikert könyvelhet el a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), az egykori Vk-győztes aerobikos Hegyi Dórát ugyanis megválasztották a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) Sportolói Bizottságának alelnökévé.

A Sportolói Bizottság 2022-es első ülésének egyik napirendi pontja volt az új vezetőségre való voksolás. Maga a folyamat a pandémia miatt online formában történt. A korábbi Világjátékok ezüstérmes, Világkupa-sorozat aranyérmes aerobikos tájékoztatása szerint hárman is kandidáltak az alelnöki pozícióra, amelyet végül Hegyi nyert el, így második ciklusát kezdheti meg az alelnökként.

Megbizatása 2025-ig tart majd a bizottságban. A FLEX HD korábbi kiválósága azt is elmondta, hogy a későbbiekben is szeretne a sportdiplomáciában maradni, de ezt már csak egy másik posztban teheti meg, hiszen a vonatkozó szabályozás szerint két ciklust követően már nem lehet harmadszorra ugyanarra a személyre szavazni. A voksoláson a szlovén Aljaz Pegan lett a FIG Sportolói Bizottságának elnöke.

Hegyi Dóra: "A bizottság összetételét tekintve, a mostani szavazás alkalmával nagy mértékben megújult, tele lett olimpiai bajnokokkal. Részben emiatt is gondolom azt, hogy nem olimpiai sportág képviselőjeként alelnöki pozíciót kapni, ráadásul mindezt újra, nagy elismerése a munkámnak. Már az előző ciklusban is igyekeztem minél erősebben nyomatékot adni a sportolók igényeinek. Bízom benne, ezzel is sikerült hozzájárulnom azokhoz a szervezeten belüli folyamatokhoz, hogy a sportolók véleményét most már nem söprik le az asztalról, hanem igenis figyelembe veszik azokat a döntéshozatali folyamatokban."