Aerobik Eb: Bali és az aerodance-csapat is Európa-bajnok

Készült2021-09-20

Aerobik Eb: Bali és az aerodance-csapat is Európa-bajnok

Aerobik Eb: Bali és az aerodance-csapat is Európa-bajnok

Remekelt a magyar felnőtt válogatott a pesarói aerobik Európa-bajnokság fináléiban: a férfi egyéni döntőben Bali Dániel maga mögé utasította a teljes mezőnyt, ezzel újabb Európa-bajnoki címet szerzett, aerodance-ben is a legjobbnak bizonyult a magyar egység (Farkas Balázs, Hajdú Kata, Goda Kamilla, Lőcsei Zoltán, Ökrös Janka, Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia, Szöllősi Panna), ráadásul a Bali Dániel-Mazács Fanni vegyespáros ezüst-, a Bali Dániel, Farkas Balázs, Lőcsei Zoltán, Mazács Fanni, Szöllősi Panna alkotta csoport pedig bronzérmet szerzett.

A pesarói aerobik Európa-bajnokság záró akkordjaként a felnőtt döntőkre került sor, ahol a trió és a női egyéni kategória kivételével mindenhol szerepelt magyar egység a finálékban. Férfi egyéniben Bali Dániel megismételte a selejtezőben nyújtott pazar teljesítményét, és 6 tizedet javítva pénteki pontszámán, 22.700 ponttal Európa-bajnoki címet szerzett.

A PSN Zrt. sportolója Mazács Fannival a vegyespárosok között is érdekelt volt. A kettős kiváló gyakorlatot mutatott be, ami azonban 1 tizeddel elmaradt az élen végző bolgár duóétól, így végül ezüstérmes lett (22.200).

Aerodance-ben a Farkas Balázs, Hajdú Kata, Goda Kamilla, Lőcsei Zoltán, Ökrös Janka, Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia, Szöllősi Panna alkotta együttes azonos pontszámmal (18.100) zárt az orosz csapattal az első helyen, azonban a mieink kiviteli pontszáma magasabb volt, így hatalmas izgalmak közepette, de a magyar aerodance csapat nyerte a kategóriát.

A csoportok versenyében a Bali Dániel, Farkas Balázs, Lőcsei Zoltán, Mazács Fanni, Szöllősi Panna összeállítású gárda 22.361 pontot kapott gyakorlatára, csakúgy mint a selejtezőkben, és ugyanúgy a harmadik helyen – bronzéremmel a nyakukban- fejezték be a viadalt, ahogyan a kvalifikációs versenyt is.

A magyarok ezzel minden idők egyik legeredményesebb aerobik Európa-bajnokságát zárták, hiszen a team ranking bronzérem mellett, a junioroknál egy harmadik hely társul a felnőttek most megszerzett négy medáliája mellé.

Varga-Réfi Eszter, edző: Nem is tudom igazából mit mondjak, elképesztően boldogok vagyunk. Bali Dani fantasztikus volt, és hatalmas meglepetés számunkra az aerodance-ben nyert Európa-bajnoki cím, de nem akarok senkit sem háttérbe szorítani, mindenki fantasztikus volt, és remekül teljesített.

Bali Dániel: Természetesen nagyon boldog vagyok az újabb Eb-cím miatt, de ami talán ennél is nagyobb örömmel tölt el, hogy egy nagyon önazonos és a sajátomnak érzett gyakorlattal tudtam mindezt elérni. Ezt én magam készítettem, és az, hogy ezzel tudtam a legjobb lenni Európában, így visszatérni egyéniben a világelitbe, lenyűgöző

fotó: EG)