A szkanderosok ereje továbbra is az egységben van

Készült2023-11-07

A szkanderosok ereje továbbra is az egységben van

A magyar szkanderosok a Küzdősportok Világjátékán is hozták a formájukat. A sportágban korábban is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a para- illetve az ép versenyzők együtt képviseljenek egy egész nemzeti csapatot. 

Ez a gondolkodás a Világjátékok Magyar Csapatban is kiteljesedett, hiszen Simon Dániel személyében volt paraversenyző. Az abszolút álló kategóriában induló Simon végül két érmet szerzett. Ballal arany, jobb kézzel pedig ezüstérmes lett. Kőváriné Ivánfi Brigitta a 65 kilósok mezőnyében indult. Szintén két érmet szerezve, ballal 2., jobbal 3. lett. A harmadik magyar szkanderos egy negyedik és egy hatodik helyet csípett el a roppant erős mezőnyben.

 

 

 

Csabai Atilla szerint nem történt nagy meglepetés: a magyar szkanderosok ezen a multisport eseményen is bizonyították azt, hogy a világ legjobbjai között a helyük. „Azt gondolom a négy éremmel jeleztük, hogy mire vagyunk képesek. Versenyzőink felkészülve érkeztek meg Rijádba. Egy nagyon erős mezőnyben kellett bizonyítaniuk, és sikerült. Nekünk mindig fontos volt a parasportolók versenyeztetése. Külön öröm, hogy ilyenkor, amikor nagyobb figyelmet kaptunk, mindenki jól teljesített.” – összegzett Csabai Atilla, aki a Nemzeti Versenysport Szövetség elnökségében is szerepet vállalt, emellett a nemzetközi és az európai sportági szövetség alelnöke is egyben.