A pankrátorok befejezték a küzdelmet Rijádban

Készült2023-10-25

A pankrátorok befejezték a küzdelmet Rijádban

Mindkét magyar pankrátor számára véget ért a Küzdősportok Világjátéka. A rijádi multisport versenyen a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) egyik szakágaként volt jelen a sportág, ami az amatőr MMA-nak felel meg.

Először Muzsnay András lépett küzdőtérre a 66 kilogrammosok versenyében, és 14-6-ra kikapott az ukrán Igor Zhovnirtól. A folytatásban Kiss Lili Anna az 57 kilósoknál 15-3-as vereséget szenvedett az iráni Zeinab Kordestani Jametantól. Mindkettőjük edzője, Keresztesi Péter bíráskodik a játékokon, így Papp Valér, a Magyar MMA és Pankráció Szövetség alelnöke, vezetőedzőként segítette a magyar versenyzőket.

 

 

„Muzsnay András esetében az ukrán ellenfele nagyon robbanékony volt, földrevitel technikával támadt. András próbálta mindezt kivédekezni, sajnos pontozással elment az a meccs. Lili iráni ellenfele dinamikus és gyors volt, de voltak biztató jelek részünkről, ám végül annak a találkozónak is pontozásos vereség lett a vége.”- értékelt Papp Valér.

 

 

Versenyzői nyilatkozatok

Kiss Lili Anna: Nekem volt egy hosszabb kihagyásom sérülés miatt, de úgy gondolom, hogy sikerült felkészülnöm a világjátékokra. Sokkal agresszívebben kellett volna támadnom. Sokat tanultam ebből a világversenyből.

 

Muzsnay András: Óriási tapasztalatszerzés volt ez az egész. A vereség ellenére hatalmas élmény számomra, hogy küzdőtérre léphettem itt Rijádban. Nagyobb hangsúlyt kell fektetnem a jövőben a birkózó levitelekre és a védekezésre.