30 ÉVES A NEMZETKÖZI SÁRKÁNYHAJÓ SZÖVETSÉG (IDBF)

Készült2021-11-12

30 ÉVES A NEMZETKÖZI SÁRKÁNYHAJÓ SZÖVETSÉG (IDBF)

Ugyan az idei világbajnokság és a nagyszabásúra tervezett ünnepi esemény elmaradt a koronavírus járványhelyzet miatt, de 2021. november 7-én, rendhagyó keretek között, on-line formában, megtartotta jubileumi ünnepségét a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF). A magyar Sárkányhajó Szövetség elnöksége a szeptemberben megrendezett 19. Sárkányhajó Magyar Bajnokságon egy 100m-es sprintfutammal, tortával és a jelenlévő sportolók koreográfiájával köszöntötte az IDBF-et fennállásának 30. évfordulója alkalmából.

A 30. évforduló kapcsán az IDBF korábban megnyitott egy pályázatot „Hall of Fame” néven, amiben jelölni lehetett azon személyeket, akik a sárkányhajó sport fejlődése, népszerűsítése szempontjából a legnagyobb jelentőséggel bírnak/bírtak az IDBF fennállásának 30 éve során.

A Magyarországról és a világból, három jelöltre nyújtottak be pályázati anyagot és jelölték őket díjra. Járosi Péter MSSZ elnökre, az IDBF és EDBF alelnökre, Sziklenka László MSSZ szakmai elnökhelyettesre és Szabó Miklós MSSZ elnökségi tagra, a Dunai Sárkányok STE Vác elnökére lehetett a magyar sportvezetők közül szavazni.

Örömmel osztjuk meg, hogy a komoly nemzetközi jelölti körből, Járosi Pétert, beválasztották a Hírességek Csarnokába.

A 30 éves ünnepi eseményről az IDBF készített egy rövidebb videót, melyet a https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1969636756539543 linken érhető el, melyben a Magyar Sárkányhajó Szövetség tagságának ünnepi fotói 0:41:53-tól, az IDBF Hall of Fame díjazottak 1:03:30-tól tekinthetők meg.